Organisatieopstelling

Een aantal maanden geleden ben ik gestart met een opleiding tot familie- & organisatieopsteller. In die korte tijd heeft me dat al veel nieuwe inzichten over mezelf en over mijn beperkende overtuigingen gegeven en ook een andere kijk op de dynamiek in mijn familie. Deze dynamieken zijn niet alleen terug te vinden in je familie, maar zijn ook aanwezig in het bedrijf waar je werkzaam bent. Deze dynamieken zijn de onzichtbare winden die door het bedrijf waaien en die medewerkers soms vleugels geven en soms juist ziek maken, zonder dat ze dat weten en zonder dat ze dat willen. De negatieve effecten van deze dynamieken worden ervaren als problemen in de organisatie: het loopt niet, we hebben interne communicatieproblemen, het lijkt wel of het niet mag lukken, we handelen anders dan we gewend zijn…etc. De vraag is dan wat speelt er in de achtergrond van dit systeem, waardoor datgene dat medewerkers nu als probleem ervaren, wordt veroorzaakt?

Loop je als bedrijf of als medewerker tegen dit soort problemen aan, dan zou ik zeker een organisatieopstelling overwegen; dit kan in korte tijd veel duidelijk maken. Het boek van Jan Jacob Stam ‘Het verbindende veld, organisatieopstellingen in de praktijk’ geeft hierin al veel duidelijkheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s