Introvert

En toen vlogen we voor de eerste keer naar Amerika…

Toen ik mijn HEAO diploma behaalde, vond mijn man het een goed idee om deze periode af te sluiten met een vakantie in Florida. Ook al had ik nog nooit gevlogen; ik vond dat een fantastisch idee!

Mijn impulsiviteit won op dat moment van mijn introversie, maar die euforie duurde niet lang.

We overnachtten de nacht van te voren in een Van der Valk dichtbij Schiphol en hoe dichter we bij het hotel kwamen hoe stiller en angstiger ik werd. Ik zal nooit vergeten dat ik op de afrit in tranen uitbarstte en dat mijn man het Spaans benauwd kreeg (hij zag de bui al hangen dat ik niet in het vliegtuig zou stappen). Die nacht heb ik dan ook geen oog dicht gedaan en ook het ontbijt was een ramp.

Na een vertraging van 8 uur ben ik uiteindelijk toch in het vliegtuig gestapt…en toen begon de volgende uitdaging….

Want ik zat toch maar even aan de andere kant van de wereld, ver weg van mijn vertrouwde en veilige stekkie.

Als we de video van die vakantie terugkijken, moeten we nu ook heel hard lachen, want je ziet mij constant telefoneren met het thuisfront. Mijn moeder kreeg iedere dag een uitgebreide versie van de dag en wist bij thuiskomst al alle details van de vakantie (hoe mijn moeder als introvert deze vakantie heeft beleefd is weer een ander verhaal hahaha…).

Heimwee kan voor een introvert dan ook belemmerend werken.

Gelukkig heb ik van heimwee geen last meer en hebben we als gezin hele mooie reizen gemaakt. Het feit dat mijn man extraverter is dan ik, heeft zeker positief bijgedragen aan deze ontwikkeling. Door zijn idee om naar Amerika te vliegen, ben ik uit mijn comfortzone gestapt…anders was ik waarschijnlijk nooit verder gekomen dan Zeeland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s