| Bedrijven |

cropped-cropped-crc-logo-a1.png

Good leaders develop ideas
Great leaders develop people
The best leaders develop new leaders

– Bobby Umar –

Bij Colorful Rebel Coaching kun je naast zakelijke coaching trajecten, die ingezet kunnen worden voor o.a. persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en teamontwikkeling, ook terecht voor advies over HR en Werving & Selectie. De programma’s MyDrives | MyHabits | MyMatch ondersteunen mij hierin.

I. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Duurzame inzetbaarheid, talentmanagement, loopbaancoaching, gedragsverandering, energiebalans, drijfveren, eigenaarschap, vitaliteit, kleurenprofiel

Komt het in jouw bedrijf ook voor dat je potentie ziet in je medewerker, maar dat er nog een paar aandachtspunten zijn waar je medewerker aan moet werken. En kijk je naast de competenties van een medewerker ook naar zijn drijfveren (intrinsieke motivatie) en zijn energiebalans? Wordt je medewerker gelukkig van structuur en regels of wil hij innovatief en creatief bezig zijn?
Door het inzetten van MyDrives of MyHabits kun je op een positieve manier investeren in je medewerkers waardoor zij meer inzicht krijgen in zichzelf en hun vaste denkpatronen en handelingen leren doorbereken en hierdoor effectiever, flexibeler en succesvoller worden.

II. TEAMONTWIKKELING
Communicatie, samenwerken, teamcoaching, dynamieken, leiderschap, drijfveren, kleurenprofiel, teamwork, verbinding

Merk jij ook dat er soms onzichtbare dynamieken in je bedrijf aanwezig zijn die medewerkers soms vleugels geven en soms juist ziek maken, zonder dat ze dat zelf weten en zonder dat ze dat willen. De negatieve effecten van deze dynamieken worden ervaren als problemen in de organisatie: het loopt niet, we hebben interne communicatieproblemen, het lijkt wel of het niet mag lukken, we handelen anders dan we gewend zijn. De vraag is dan wat speelt er in de achtergrond waardoor datgene dat medewerkers nu als probleem ervaren, wordt veroorzaakt?

De eerste stap in dit proces is inzicht krijgen in je medewerkers; wat houdt hen bezig, waar lopen ze tegenaan, wat zijn hun drijfveren, waarin willen zij zich ontwikkelen & welke hulp hebben zij daarbij nodig. Zodra dit in kaart is gebracht, is de volgende stap om de verbinding met het gehele team te maken door het teamprofiel in kaart te brengen. Hierdoor krijg je inzicht in de dynamiek en drijfveren die aanwezig zijn in het team. De teamleden krijgen inzicht in elkaar en weten op die manier welke drijfveren ze gemeenschappelijk hebben en welke in de weg zitten. Hoe beter je de drijfveren van jezelf en de ander begrijpt, hoe makkelijker het wordt om samen te werken.

III. WERVING & SELECTIE
MyMatch, kleurentheorie, drijfveren, assessment

Met mijn HR achtergrond weet ik dat het soms lastig is om de juiste kandidaat te vinden. En als je de juiste kandidaat hebt gevonden hoe weet je dan of hij binnen je bedrijf / team past? Door het inzetten van MyMatch kleur je enerzijds de vacature in en anderzijds wordt door een vragenlijst het kleurenprofiel van de kandidaat inzichtelijk. Door de kleurentheorie achter MyMatch krijg je inzicht in de drijfveren en daarmee de persoonlijkheid van de kandidaat.

Herken jij je bedrijf in bovenstaande punten? Wil jij je bedrijf verder ontwikkelen met een effectievere bedrijfsvoering en een passende cultuur, waarin je medewerkers het verschil maken. Of wil je weten over welke drijfveren je medewerkers, Management Team of directie beschikken? Neem dan contact op met Colorful Rebel Coaching voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat er een traject op maat kan worden samengesteld.