| Systemisch Werk |

crc-logo-a1

Patronen herhalen zich tot iemand zich
er bewust van wordt en ze doorbreekt

Soms zit je verstrikt in een situatie en kun je je eigen leven niet vrijuit vorm geven. Je voelt dan dat iets je tegenhoudt zonder dat je weet wat dit is. Je loopt keer op keer tegen dezelfde problemen aan en komt geen stap verder.

Een opstelling kan hierin veel duidelijkheid geven. Tijdens een opstelling maak ik gebruik van poppetjes of vloerankers. Deze “ankers” nemen de plaats in van belangrijke personen of elementen die in verbinding staan met jouw leven en kunnen betrekking hebben op je gezin, je werk, een ziekte etc etc.

Doordat je jezelf en je andere familieleden opstelt d.m.v. poppetjes of vloerankers, zie je (van afstand) hoe jij je in relatie tot hen verhoudt. Er ontstaat een ruimtelijke weergave van jouw innerlijke beeld en onderlinge verhoudingen en verstoringen worden zichtbaar en voelbaar. Met dit inzicht kun jij zelf bepalen wat wellicht een beter passende plek voor jou kan zijn. Je kunt dan zelf kiezen om een stap te zetten en om daar meer vrijheid te ervaren. Vrijheid vanuit jouw plek!

Een opstelling is een krachtige tool die ik inzet tijdens de coaching om jou op deze manier inzicht te geven in wat er (onbewust) in jou speelt en om te kijken of jij op jouw plek staat. Je krijgt hierdoor meer inzicht in (belemmerende) patronen en in de dynamiek in jouw familie, gezin of werk. Mogelijke oplossingen worden zichtbaar en er ontstaat ruimte voor beweging.